Close

7. november 2017

Advokaterne Sankt Knuds Torv deltager i samarbejdet om Det Gode Testamente

Nyt samarbejde gør det lettere at få udarbejdet et testamente - AalborgAdvokaten | Advokaterne Sankt Knuds Torv P/S

Advokaterne Sankt Knuds Torv P/S deltager i samarbejdet om Det Gode Testamente, der skal få flere danskerne til at oprette testamente.

I følge analyseorganisationen YouGov er det kun 17 procent af danskerne der skriver testamente, og det er for få. Det mener en lang række velgørende organisationer, der nu er gået sammen om at bryde tabuet og få flere til at tage stilling.

Det er arveloven der bestemmer, hvem og hvordan arven efter dig fordeles. Hvis dine ønsker for hvordan arven skal fordeles, svarer til reglerne i arveloven, behøver du ikke at oprette et testamente. Ønsker du, at arven skal fordeles på en anden måde, end arveloven foreskriver, skal du oprette et testamente. Du bør derfor danne dig et overblik over, hvem der er dine arvinger efter arveloven.

  1. arveklasse er din ægtefælle og dine livsarvinger – dvs. børn, børnebørn osv.
  2. arveklasse er dine forældre og deres livsarvinger – dvs. dine søskende, nevøer og niecer, deres børn osv.
  3. arveklasse er dine bedsteforældre og deres børn. Bemærk, at dine fætre og kusiner ikke er arvinger efter loven.

Når du opretter et testamente, har du mulighed for at betænke personer eller velgørende organisationer, som har en særlig betydning for dig. Skriv en liste med de personer og/eller organisationer som du ønsker at betænke i dit testamente. Overvej også hvad dine arvinger skal arve. Det kan være bestemte genstande, et bestemt beløb, bestemte andele af din formue eller den resterende formue, når tvangsarv og eventuel anden arv er betalt.

Det Gode Testamente-samarbejdet gør det muligt, at helt eller delvist at få dækket de omkostninger, der er forbundet med udfærdigelsen af dit testamente. Alle organisationerne i Det Gode Testamente yder tilskud til oprettelsen af testamenter, og det er muligt at få helt op til 5000 kr. i tilskud ved oprettelse af testamente.

Du kan læse mere om det nye samarbejde på www.DetGodeTestamente.dk eller læse hele pressemeddelelsen her.

Advokaterne Sankt Knuds Torv P/S og Mit Testamente har siden 2003 udarbejdet mere end 10.000 testamenter.

Har du spørgsmål, eller kunne du godt tænke dig at få gennemgået din sag, er du velkommen til at kontakte advokat Helle Birgitte Jensen, der er specialist indenfor arveretlige og familieretlige forhold. Du er også velkommen til at ringe direkte til os på telefon 86 13 06 00.