Close

Køb af fast ejendom

Ved en hushandel er der typisk over 100 siders bilag. Det kræver typisk juridisk indsigt og erfaring at gennemgå dem med kritiske øjne, så der ikke opstår ubehagelige overraskelser efter købet. Skal du købe bolig, skal du som køber være bevist om, at der er en del jura, du skal igennem. Der kan endvidere være tale om et kompliceret forløb fra første underskrift på købskontrakten til den endelige tinglysning af skødet. Dette gælder, hvad enten der er tale om køb af parcelhus, ejerlejlighed sommerhus eller anden fast ejendom. Det er derfor en god idé at have en boligadvokat med som juridisk rådgiver. Vi sikrer dig, at boligkøbet kommer trygt i hus.

 

Vores rådgivningsbistand omfatter alle de juridiske aspekter i forbindelse med boligkøbet, herunder:

  • gennemgang af og rådgivning om købsaftalen
  • gennemgang af og rådgivning om alle ejendommens dokumenter i form af tilstandsrapporten, forsikringer, refusionsopgørelser
  • udarbejdelse af skødetinglysning
  • andre opgaver i forbindelse med boligkøbet

 

Gennem hele forløbet har vi kontakt med ejendomsmægleren, sælgers advokat, banken med flere for at sikre, at du får den bedste sagsbehandling, så du uden problemer og hurtigst muligt kan starte din tilværelse i din nye bolig.

Advokaten er på købers side

Vi nøjes, som din advokat, ikke med at skrive skødet. Vi ser handlen fra købers side, når vi gennemgår alle bilag og købsaftalen. Ejendomsmægleren er derimod “ansat” af sælger, og vil derfor først og fremmest sørge for, at aftalen bliver til sælgers fordel.

Typiske faldgruber ved køb af bolig

Aftalegrundlaget er udfærdiget af ejendomsmægleren – sælgers mand. Derfor skal alt nærlæses, når du køber fast ejendom. Det gælder blandt andet:

  • Forsikringsvilkår
  • Servitutter på ejendommen
  • Energimærke og forbrugsoplysninger
  • Arealangivelser
  • Særlige aftaler


Sørg for at alle de oplysninger, som ejendomsmægler eller sælger har opgivet ved fremvisning af boligen, også er skrevet ned i købsaftalen. Erfaringen siger, at det ofte er de forhold, der ikke fremgår tydeligt, som giver de største problemer. Derfor er det vigtigt, at du har en erfaren boligadvokat til at gennemgå aftalen.

Advokatforbehold

Man skal altid sikre sig et advokatforbehold i købsaftalen, inden man skriver under. Med et advokatforbehold kan man nemlig ændre på den del af aftalen, der måtte være til skade for køber, hvis advokaten finder grund til det, efter at have gennemgået den. I aftalen kan man for eksempel tilføje: “Købsaftalen skal i sin helhed godkendes af købers advokat, hvis indsigelser skal være ejendomsmægleren i hænde senest…..”

Kontakt din boligadvokat i Nordjylland

Hos os kan du som klient vælge:

  • Rådgivningsdel
  • Berigtigelsesdel (tinglysningsprocessen)


Du er altid velkommen til at kontakte os for en nærmere drøftelse og prisoverslag.